Història de les matemàtiques 2n ESO A: el papir Rhind

10 11 2008

Alumnat de 2n ESO,

Us proposo un altre tema per treballar la història de les matemàtiques: El papir Rhind. Aquest és un document molt antic (observeu la imatge adjunta) que ens informa dels coneixements matemàtics dels antics egipcis. Va ser trobat a les ruïnes d’un antic teble de Tebes per l’egiptòleg escocès Henry Rhind a meitats del s. XIX.

Us ve de gust treballar-hi? Visiteu la pàgina del professor Dorce per tal de començar a informar-vos. Qui va escriure aquest papir? Com és, físicament, aquest papir? En quina llengua és escrit? I, sobretot, quins temes matemàtics tracta? Podeu aprofitar, també, per comentar què és això d’un papir (tingueu present que el llibre, tal i com avui en dia el coneixem, no ha existit sempre!).

Quin grup està interessat en aquest treball? Escriviu un comentari indicant les persones que el formeu.


Accions

Informació

6 responses

23 11 2008
ruben i nil

volem fer aquet tema

23 11 2008
Àlvar

Així m’agrada Ruben I Nil!! Us deixo triar: podeu presentar el treball just abans de marxar de vacances de nadal o, si ho preferiu, al gener, quan tornem de les vacances. En tot cas, podeu començar a pensar-vos el guió que seguireu per tal de treballar sobre el papir Rhind.

27 11 2008
Andrea

Aquest treball ho volem fer en Marc, En Dani i la Andrea, soposo qq ens juntarem amb en Nil i en Ruben.
Es un treball divertit i interesant.

27 11 2008
Àlvar

En principi, havíem quedat que els grups serien de tres o quatre persones. Estic d’acord que sigueu cinc, però, aleshores, us demanaré que sigui una mica més complet. No deixeu de visitar la pàgina del professor Dorce : hi ha novetats interessants respecte del paper Rhind!

1 12 2008
andrea.fernandez

profe ma dit l’andrea que et comenti que yo tambe fare el treball am ells perque va haver un problema i ella pensaba que no hi aniria…
Ella lla ho sap
només bolia que ho sapiguessis

1 12 2008
Àlvar

Molt bé, Andrea, però recordeu que, com sou uns quants en el grup, us demanaré que el treball sigui més complet! Comenceu a preparar el guió previ que us ha de servir per fer el treball. Ànims!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: