Moltes felicitats a El fil de les clàssiques

25 02 2009

Φίλοι,

Són els grecs els que van començar a fer matemàtiques ‘de veritat’. Ja vam comentar en una ocasió anterior, Origen de la paraula MATEMÀTIQUES, que el nom d’aquesta disciplina és d’origen grec i prové del verb μανθάνω (que vol dir ‘aprendre’). Les matemàtiques que van desenvolupar els grecs van ser tan importants que, molts segles després, encara algú es refereix a ells, als matemàtics de la Grècia clàssica, com “els col·legues d’aquella altra universitat”!

Doncs bé, l’amor per les matemàtiques és l’amor per la Grècia clàssica i per tot el que ens han deixat. I fen extensiu aquest amor a tot el món clàssic.  És per això que, des d’un blog de matemàtiques, sempre que podem ens referim a un altre blog, a un blog que va ser model, i encara ho és, per aquest nostre Pentàgon (matemàtiques + cultura clàssica). Es tracta de El fil de les clàssiques, de la professora Margalida Capellà. I, ara, El fil de les clàssiques ha rebut el premi Didascàlia XVI de l’Àuriga i és per això que no podem més que FELICITAR El fil i FELICITAR-NOS nosaltres mateixos per poder gaudir de la seva lectura!

Des de El Pentàgon, MOLTES FELICITATS a El fil!!!

Accions

Informació

2 responses

7 03 2009
Margalida Capellà

Moltíssimes gràcies! Des de El fil de les clàssiques ens sentim molt orgullosos de llimar les diferències entre la dicotomia ciències-lletres. L’important és l’ésser humà, la curiositat per aprendre…! M’encanta el vostre bloc: humanísticament matemàtic! Sempre sereu benvinguts a El fil de les clàssiques i a Aracne fila i fila, no només, Àlvar, amb comentaris sinó també amb la publicació d’articles a Aracne. Us esperem!

7 03 2009
Àlvar

M’agrada, ens agrada, molt sempre rebre comentaris en aquest nostre especial Pentàgon… Però rebre’l des de El fil de les clàssiques i, especialment, de tu, Margalida, ens fa una especial il·lusió!!
Completament d’acord: allò que veritablement importa és l’ésser humà i les seves ganes d’aprendre, la seva curiositat, el seu interès per establir lligams, …
La teva oferta és molt generosa i dilluns mateix la presentaré al meu alumnat: ens agradarà molt participar-hi, des de les matemàtiques, en Aracne fila i fila! Fins aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: