Coneguem Tales de Milet!

15 03 2009

Φίλοι,

Ara que estem treballant la proporcionalitat, ens estem acostem cap a l’enunciat d’un important teorema de la geometria, que porta el nom d’un dels matemàtics grecs més importants: Tales de Milet. En la següent tira còmica (publicada per Evil Twin Comics) se’ns explica quines coses interessaven Tales i com, alhora, era objecte de la burla dels seus conciutadans. Qui ens vol fer una petita traducció? En què treballava Tales? Per què reien d’ell?Observeu, ara, el segell que es va emetre a Grècia l’any 1994:

Els elements que dibuixats al costat de Tales, representen una pedra d’àmbar i una ploma, i fan esment al fet que Tales va ser un dels primers a observar el fenomen de l’electricitat estàtica. Fixeu-vos quants interessos tenia el nostre amic grec!

Pel que fa al teorema, encara que ja l’estudiarem a classe, us adjunto un vídeo de Les Luthiers on se’ns fa cinc cèntims. Visioneu-lo i comenteu què us ha semblat!


Accions

Informació

2 responses

2 04 2009
David Salas

El video es una mica chimple pero ara lentenc mes perque l’altra vegada quel vaig veure no ho haviem fet y ara si

3 04 2009
Àlvar

Potser sí, David, que el vídeo és una mica ximple, però no creus que pot anar bé per acabar d’entendre, d’una forma curiosa, el teorema de Tales?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: