La successió de Fibonacci

26 09 2009

Φίλοι,

En la classificació dels nombres decimals que vam presentar l’altre dia a classe, vam esmentar els nombres irracionals. Vosaltres ja coneixeu un d’aquests nombres, π, que té molta importància a la geometria. En el vídeo que teniu tot seguit  es presenta l’anomenada successió de Fibonacci, on apareix un altre d’aquests tan importants nombres irracionals: l’anomenat nombre d’or.

Observeu com la natura, com ja estem començant a descobrir, és plena de matemàtiques, cosa de la qual no sempre som conscients, o ja sí?!

La competència lingüística des de les matemàtiques: qui ens fa un petit resum del que podem veure en el vídeo?


Accions

Informació

2 responses

4 10 2009
David Ramos Almagro

Hola, veeient aquest vídeo una vegada no he sapigut beure de k es tractava la succeció de Fibonancci, però a la segona m’he d’onat conta de que la succeció el k fa es: Per obtenir el seguent nombre s’hauràn de sumar els dos anteriors.
Quan en el video surt la succeció escrita m’ha semblat k es erroni començar per 0 ja que el seguent seria -1 no 1. Llabors la succeció s’hauría de començar p’el número 1 ja d’aquesta manera el seguent nombre seria 1 i així es com seguiria:
1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,…
I aquest a sigut el meu comentari.
Adeu i gracies per llegir-ho.

4 10 2009
Àlvar

Excel·lent comentari, David, però fixa’t que, de fet, no hi ha cap problema perquè la successió comenci pel 0. Malgrat que existeixen diferents versions per a la versió de Fibonacci, aquella que es troba amb més freqüència és la que comença amb 1, 1, 2, 3, 5, … Efectivament, tal i com dius tu –molt ben vist!!–, cada terme de la successió s’obté sumant els dos anteriors, excepte els dos primers, que s’imposen per definició. Així, en la definició que es dóna en el vídeo, s’imposa el primer terme, 0, i el segon, 1 i, a partir d’aquí, s’obtenen tots els altres.
Continuarem treballant amb aquesta successió i, en la propera unitat, trobarem el nombre d’or, que té molt a veure amb aquesta successió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: