Sensibilitats matemàtiques

2 08 2010

Φίλοι,

A l’inici del passat curs, i a mode de motivació inicial, no només pera  les classes de matemàtiques, sinó per a la Matemàtica, en general, us presentava un audiovisual del professor Gabriel Ivorra. Recordeu? Per si de cas l’heu oblidat, aquí el torneu a tenir.

Si aquell muntatge ja ens va agradar molt, no us perdeu la seva nova presentació. Que encara no enteneu què és això de la simetria? Heu sentit a parlar dels fractals, però no heu vist cap? Voleu visualitzar elements de geometria projectiva? I el nombre d’or? Del grec ἀριθμός, sabeu què estudia l’Aritmètica? Independentment del sentit de les vostres respostes, no us perdeu el nou vídeo –segones parts sí que són bones– de fotografia matemàtica del professor Gabriel Ivorra:

Des d’aquí agraeixo al professor Gabriel Ivorra el seu enorme i molt interessant treball en favor de les matemàtiques i, a tots vosaltres, us animo a que no us perdeu, tampoc, Matemàtiques i altres sensibilitats, que ha inspirat el títol per a aquesta entada.


Accions

Informació

5 responses

25 09 2010
Albert Gil López

Un video molt interessant!
Salutacions
Albert.

13 10 2010
ALBERTO FERNÁNDEZ 3rB

Alvar una pregunta que et voldria fer al examen de dema tindra el mateix plantejament que en el ultim examen ?o seran exercicis diferents ?
gracies
alberto.

4 11 2010
Rosana Donadios

Hola, Alvar. Es una pregunta sobre l’examen que has posat per a estudiar, que no s’havia com comentar al moodle (si es que es pot).

En l’exercici número 6, el a) dona 23, obro arrel cuadrada y 5. No entenc perque dona aquest resultat si tota l’estona estem utilitzant per fer les sumes l’arrel cuadrada i el 2, no el 5.

Gracies.

4 11 2010
Àlvar

Hola Rosana!

Tens tota la raó: allà on diu \sqrt{5} ha de dir \sqrt{2}!!

Gràcies per comunicar-m’ho!!

24 11 2010
Rosana Donadios

Hola, Àlvar, una cosa, en el moodle, l’examen de divendres (el de tot el trimestre) no té les solucions, encara que hi ha un document on diu “examen 1 amb solucions”, quan obro el document no estan dins, podries posar-les siusplau?

Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: